Všechny recepty : Masové pokrmy : Evropská kuchyně : Náročnější :

Zapečené kuličky z mletého masa se smetanovou omáčkou

Zapečené masové kuličky s bylinkovou smetanovou omáčkou


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 896 / 1 porce
Kalorie: 165 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Zapečené kuličky z mletého masa se smetanovou omáčkou: Zapečené masové kuličky s bylinkovou smetanovou omáčkou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Zapečené kuličky z mletého masa se smetanovou omáčkou

Potřebujete potraviny:
Okurka: 900 g (nastrouhaná na jemné plátky)
Vepřové mleté maso: 800 g
Tvaroh plnotučný: 250 g
Smetana zakysaná: 5 polévkových lžíc
Strouhanka: 4 polévkové lžíce
Cibule: 1 ks (nastrouhaná na jemné plátky)
Olej rostlinný: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Máslo: 1 polévková lžíce
Kopr: 1 ks (svazek nasekaný)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pekáč
Trouba
Alobalová fólie
Kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: V míse zpracujeme mleté maso, tvaroh,strouhanku, česnek,pepř a sůl. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme 16 kuliček.

Krok 2: Pekáček vyložíme alobalem potřeným olejem, naskládáme do něj masové kuličky a vložíme ho do předehřáté trouby, kde kuličky asi 30 minut za občasného obracení opečeme.

Krok 3: Na pánvi na másle podusíme nakrájenou okurku a cibuli.Asi po 10 minutách připojíme zakysanou smetanu a ochutíme solí,pepřem a nasekaným koprem.

Krok 4: Upečené kuličky servírujeme na talíře spolu s dušenou zeleninou ve smetanové omáčce.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Natálie, zítra Šimon